x

Μπορώ να πλύνω τα προϊόντα της FIRTECH;

Ναι, μπορείτε. Μπορείτε να πλύνετε, όσο τακτικά επιθυμείτε, το ορθοπεδικό σας βοήθημα σε κρύο νερό με ουδέτερο απορρυπαντικό και να το αφήσετε να στεγνώσει φυσικά σε σκιερό μέρος. Μην το σιδερώνετε. Μην το τοποθετήσετε στο πλυντήριο ή το απλώσετε στον ήλιο, γιατί τα κεραμικά υλικά και μέταλλα που βρίσκονται στο ύφασμα ενδέχεται να καταστραφούν.

Ποιοί είναι οι τρόποι πληρωμής;

Μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας μέσω PayPal, Viva wallet, Ηλεκτρονική Πληρωμή με Κάρτα, τραπεζική κατάθεση και αντικαταβολή.

Τι είναι η άπω υπέρυθρη ακτινοβολία;

Το ηλιακό φώς αποτελείται από διαφορετικά μήκη κύματος. Όταν συνδυαστούν αυτά, παράγουν το «λευκό φώς» που βιώνουμε στην καθημερινότητα μας. Το συνεχές φάσμα του ηλιακού φωτός αποτελείται από την ορατή και την αόρατη ακτινοβολία. Στην ορατή ακτινοβολία ανήκει το κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, γαλάζιο, μπλέ και το μώβ χρώμα γνωστά ως και χρώματα του ουράνιου τόξου. Στην αόρατη ακτινοβολία ανήκει η Υπεριώδες ακτινοβολία, ακτίνες Χ , ακτίνες γάμμα, Κοσμική ακτινοβολία, ακτινοβολία μικροκυμάτων , ακτινοβολία μεγάλων κυμάτων, ηλεκτρική ακτινοβολία και η υπέρυθρη ακτινοβολία.

Όταν αναλύσουμε στο φασματοσκόπιο το λευκό φώς, το συνεχές φάσμα που λαμβάνουμε αρχίζει στο ένα άκρο με ιώδες φως και τελειώνει στο άλλο στο ερυθρό. Απομακρυνόμενοι από την ερυθρή περιοχή του φάσματος υπάρχει στην συνέχεια ακτινοβολία, που προκαλεί έντονη αύξηση της θερμοκρασίας των στερεών και υγρών σωμάτων. Η ακτινοβολία αυτή ονομάζεται άπω υπέρυθρη ακτινοβολία.

Ποιό είναι το μήκος κύματος της άπω υπέρυθρης ακτινοβολίας;

Ηλεκτρομαγνητικά κύματα ανάμεσα στο ορατό φώς και την ακτινοβολία μικροκυμάτων ονομάζονται υπέρυθρα κύματα. Το μήκος κύματος των υπέρυθρων κυμάτων κυμαίνεται από 0,76 micron σε 1000 microns. To εύρος των κοντινών, μεσαίων και άπων υπέρυθρων ατινοβολιών είναι 0,76 εως 1,5 microns, 1.5 εως 4 microns και 4 εως 1000 microns αντίστοιχα.

Οι υπέρυθρες ακτίνες ποικίλουν και κατηγοριοποιούνται σε κοντινές υπέρυθρες, μεσαίες και άπω υπέρυθρες.

Όλες οι αναφερόμενες υπέρυθρες έχουν ίδιες ιδιότητες όμως παρατηρούνται πιο έντονα στις άπω υπέρυθρες.

  • Ακτινοβολία: Οι υπέρυθρες ακτίνες ακτινοβολούνται και εξαπλώνονται από μια τοπική πηγή
  • Διείσδυση: Σε αντίθεση με το ορατό φώς, οι υπέρυθρες ακτίνες διειδύουν βαθιά στο σώμα και στους ιστούς από 3,75 – 7 εκατοστά
  • Συντονισμός: Οι υπέρυθρες ακτίνες παράγουν θερμότητα με φυσικό τρόπο προκαλώντας τα μόρια του σώματος να δονηθούν έντονα μεταξύ τους.

Είναι η υπέρυθρη ακτινοβολία επιβλαβής όπως η υπεριώδης ακτινοβολία;

Η άπω υπέρυθρη ακτινοβολία είναι εντελώς ακίνδυνη. Δεν πρέπει να συγχέεται με τις άλλες επιβλαβής ακτινες, όπως για παράδειγμα υπεριώδης, ακτίνες Χ, ακτίνες γάμμα κτλ.

Τι είναι τα βιοκεραμικά;

Τα βιοκεραμικά που χρησιμοποιούνται στην τεχνολογία FIRTECH, είναι νανοσωματίδια κατασκευασμένα με την σύγχρονη μέθοδο της νανοτεχνολογίας από φυσικά ορυκτά και μεταλλικά στοιχεία όπως είναι η Τουρμαλίνη (Germanium, Jade & Silica Oxide). Τα κεραμικά εκπέμπουν άπω υπέρυθρη ακινοβολία (FIR)

Πως λειτουργεί η υπέρυθρη ακτινοβολία στο σώμα;

Η υπέρυθρη ακτινοβολία αυξάνει την  τον ρυθμό του κυτταρικού μεταβολισμού ενεργοποιώντας την μιτοχονδριακή δραστηριότητα. Αυτή η λειτουργία υποκινεί την ενζυμική δραστηριότητα, απομακρύνει τις τοξίνες και απαλύνει τον πόνο και την φλεγμονή.

Η υπέρυθρη ενέργεια επιταχύνει την παραγωγή του κυτταρικού ιστού και βοηθάει στην αναγέννηση του δερματικού ιστου και των αγγείων σε οποιοδήποτε σημείο που εκτίθεται στην ενέργεια.

Η υπέρυθρη ακτινοβολία συνεισφέρει επίσης στην «οχύρωση» της ιδιότητας του σώματος να αντιστέκεται στις ασθένειες.  Ένα ενισχυμένο ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να ωθήσει την καλύτερη οξυγόνωση με αποτέλεσμα την ελλάττωση της συχνότητας ασθένειας.

Πόσο καιρό χρειάζεται μέχρι να νιώσω ή να «δω» αποτελέσματα;

Κάποιοι καταλαβαίνουν την διαφορά μέσα σε λίγες ώρες. Άλλοι έχουν αναφέρει ότι αντιλήφθηκαν την διαφορά σταδιακά σε διάστημα μερικών εβδομάδων έως και μηνών. Ο κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά στην θετική επίδραση της υπέρυθρης ενέργειας.

Ποιά είναι τα συνιστώμενα microns του άπω υπέρυθρου μήκος κύματος;

Το συνιστώμενο μήκος της άπω υπέρυθρης ακτίνας είναι το μήκος κύματος που κυμαίνεται στα 6-10 microns. Αυτό είναι το μήκος κύματος που μπορεί εύκολα να απορροφηθεί απο το ανθρώπινο σώμα.

Πόσο βαθιά στο σώμα διεισδύει η υπέρυθρη ακτiνoβολία;

Σε αντίθεση με το ορατό φώς, οι υπέρυθρες ακτίνες διειδύουν βαθιά στο σώμα και στους ιστούς από 3,75 – 7 εκατοστά.

Αν δεν νιώσω κάποια επίδραση;

Ναι, είναι αλήθεια. Μπορεί να μην αισθανθείται κάτι με το που ξεκινήσετε να χρησιμοποιείται προϊόντα FIRTECH. Μην ανησυχείται όμως. Μόνο και μόνο που τα φοράτε θα επωφεληθείτε από τα πλεονεκτήματα των υπέρυθρων ακτινοβολιών.

Αυτό που «αισθάνεσται» εξαρτάται από το πόσο συχνα φοράτε το ορθοπεδικό προϊόν FIRTECH, ποιές είναι οι συνήθειες σας και τον πόνο που αντιμετωπίζεται.

Πως θα καταλάβω αν τα προϊόντα FIRTECH λειτουργούν σε εμένα;

Κάποιοι αντιλαμβάνονται μια θετική βελτίωση όπως λιγότερο πόνο, πρήξιμο, περισσότερη ευλιγισία και πιο πολλή ενέργεια μέσα σε λίγες ώρες ή μέρες με την χρήση των ορθοπεδικών προϊόντων FIRTECH. Για άλλους μπορεί η βελτίωση να απαιτεί λίγο παραπάνω χρόνο.

Τι χρόνο «ζωής» έχουν τα προϊόντα FIRTECH;

Τα προϊόντα, αν συντηρηθούν σωστά, δεν έχουν όριο στο χρόνο ζωής ή χρήσης.

Υπάρχει η πιθανότητα να «ξεπλυθούν» τα βιοκεραμικά υλικά;

Τα βιοκεραμικά υλικά είναι εμπλουτισμένα μέσα στίς ίνες του υφάσματος. Δεν υπάρχει η πιθανότητα να «ξεπλυθούν».

Πόσα microns θα εκπέμψει το βιοκεραμικό υλικό;

Το βιοκεραμικό ύφασμα εκπέμπει στα 6 – 14 micron μήκος κύματος της άπω υπέρυθρης ακτινοβολίας. Αυτό το μήκος κύματος μπορεί εύκολα και ακίνδυνα να απορροφηθεί από τα κύτταρα και τους ιστούς.

Για πόσο καιρό εκπέμπουν τα υλικά την υπέρυθρη ακτινοβολία;

Η υπέρυθρη ενέργεια θα κρατήσει για αρκετά χρόνια χωρίς να χάσει τις ιδιότητες της.

Μπορείς να αυξήσεις ή να μειώσεις την θερμότητα που παράγουν τα ορθοπεδικά προϊόντα FIRTECH;

Η θερμοκρασία των προϊόντων FIRTECH παραμένει η ίδια.  Φορώντας τα προϊόντα θα νιώσετε μια ευεργετική ζεστασιά από την αύξηση της αιματικής ροής που προκάλεσαν τα βιοκεραμικά υλικά.

Κάποιοι νιώθουν την ζεστασιά πιο έντονα από άλλους. Αυτό εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως πόσο συχνά χρησιμοποιούν το προϊόν, πόσο έντονο είναι το αίσθημα του πόνου, πόσο νερό πίνουν, οι διατροφικές τους συνήθειες και οι καθημερινές δραστηριότητες.

Χρησιμοποιούν τα προϊόντα FIRTECH μπαταρίες;

Όχι, τα προϊόντα FIRTECH δεν δουλεύουν με μπαταρίες. Η ενέργεια προέρχεται από τα βιοκεραμικά υλικά νανοτεχνολογίας που έχουν εμπλουτιστεί στις ίνες του προϊόντος.

Πως τα προϊόντα FIRTECH εκπέμπουν υπέρυθρη ακτινοβολία;

Η βασική αρχή είναι πολύ απλή. Είναι γνωστό οτι το ανθρώπινο σώμα εκπέμπει θερμική ενέργεια. Όταν χρησιμοποιείτε τα ορθοπεδικά προϊόντα FIRTECH και έρχεται σε επαφή το σώμα σας με το προϊόν, τότε τα βιοκεραμικά υλικά διεγείρονται από την θερμότητα του σώματος, θερμαίνονται και εκπέμπουν υπέρυθρη ακτινοβολια και την αντανακλούν ξανά πίσω στο σώμα μας. Με λίγα λόγια, η υπέρυθρη ακτινοβολία ενεργοποιείται από ίδιο μας το σώμα και δεν υπάρχουν κάποιες παρενέργειες.

Είναι πιο ακριβά τα προϊόντα στα καταστήματα;

Όχι, εννοείται μπορείτε να περάσετε από τα καταστήματα μας αν θέλετε. Για να μην ταλαιπωρείστε όμως, σας τα στέλνουμε κατευθείαν στο σπίτι.

Από ποιά πλευρά φοριούνται οι πάτοι;

Η κόκκινη πλευρά να κοιτάει προς τα πάνω, να ακουμπάει στο πόδι.

Μικραίνουν οι πάτοι την χωρητικότητα των παπουτσιών; Κοβονται; Πρέπει να πάρω μικρότερο νούμερο;

Όχι, δεν μικραίνουν την χωρητικότητα. Ναι, μπορείτε να τους κόψετε. Όχι, πάρτε το νούμερο σας.

Άν τελικά το νούμερο είναι πιο μεγάλο ή πιο μικρό σε κάποιο προϊόν μπορώ να το αλλάξω;

Φυσικά. Η αντικατάσταση γίνεται εντελώς δωρεάν εντός 15 εργάσιμων ημερών. Σας φέρνει ο κούριερ το σωστό προϊόν και του δίνετε πίσω το λάθος νούμερο.

Το κολάρο θα βοηθήσει στους πονοκεφάλου, ημικρανίες, ζαλάδες;

Ναι, θα σας βοηθήσει.

Γιατί χειροτέρεψε ο πόνος στο γόνατο;

Πιθανόν να χρειαζόταν κρυοθεραπεία. Να συμβουλευτείτε στον ιατρό σας. Αν χρειάζεται κρυοθεραπεία, τότε το προϊόν μας λόγω της υπεραιμίας που προκαλεί, δεν μπορεί να το ανακουφίσει και αντιδράει αντίθετα.

Έχω πόνους στη φτέρνα, κάτω στην πατούσα. Θα βοηθήσουν οι πάτοι;

Θα σας βοηθήσουν  διότι δημιουργούν καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, απορροφούν τους κραδασμούς στο περπάτημα και ανακουφίζουν τα πέλματα.

Γιατί σταμάτησε να ζεσταίνει το κολάρο μετά από 7 μήνες ( έχω αυχενικό σύνδρομο);

Αν δεν έχει ελαττωθεί ο πόνος στον αυχένα ή οι πονοκέφαλοι-ζαλάδες τότε καλύτερα να επισκεφθείτε τον ιατρό σας μήπως υπάρχει άλλο πρόβλημα.

Κάνει το bolero για κύφωση;

Όχι.

Αν έχω βαλβίδα μπορώ να χρησιμποιήσω τα προϊόντα;

Ναι. Μόνο στην περίπτωση του βηματοδότη απαγορεύεται.

Για το γόνατο μου είπε ο ιατρός να βάζω πάγο. Πότε να φοράω την επιγονατίδα;

Αν σας είπε ο ιατρός να βάζετε πάγο δεν συνιστώνται τα προϊόντα FIRTECH διότι προκαλούν αντίθετα αποτελέσματα δηλαδή θερμότητα.

Έχω αγοράσει από το φαρμακείο μια θερμαντική κρέμα για τους πόνους. Να τα χρησιμοποιώ μαζί;

Όχι, να μην τα χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα. Μπορείτε να βάζετε την κρέμα πριν χρησιμοποιείσετε τα προϊόντα FIRTECH και αφού απορροφηθεί είτε μετά.

Μπορούν να φορεθούν τα προϊόντα από άτομο που έχουν βηματοδότη;

Με τα προϊόντα που δεν περιέχουν βιομαγνήτες  δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Για προληπτικούς λόγους δεν προτείνουμε προϊόντα που έχουν βιομαγνήτες και βρίσκονται κοντά στο βηματοδότη (π.χ. ζώνη , κολάρο). Υπάρχει βέβαια η δυνατότητα να βγούν οι βιομαγνήτες κατόπιν παραγγελίας.

Μπορώ να φορέσω τα προϊόντα κατά την διάρκεια του ύπνου;

Μπορείτε να φοράτε τα προϊόντα καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, όσες ώρες θέλουμε και νιώθουμε οτι τα έχουμε ανάγκη. Απλά αποφεύγουμε να τα φοράμε στον ύπνο μας.

Γιατί μετά από κάποιους μήνες σταματούν να ζεσταίνουν;

Προφανώς στην περιοχή του πόνου δεν υπάρχει το ίδιο πρόβλημα που υπήρχε αρχικά.

Προκαλούν τα προϊόντα FIRTECH υπέρταση;

Όχι, σε καμία περίπτωση. Δεν την επηρεάζουν καθόλου.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί το bolero για να κρατά το σώμα σε ίσια σταση;

Το bolero είναι κυρίως για τους πόνους στην πλάτη αλλά μπορεί να φορεθεί και για στήριξη. Όχι όμως σαν κηδεμόνας.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω τα προϊόντα κατα την διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Συνίσταται να αποφεύγετε την χρήση κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Συμβουλευτείτε τον ιατρό σας για παραπάνω πληροφορίες.

Θα αυξηθεί η αρτηριακή μου πίεση με την χρήση των προϊόντων FIRTECH;

ΟΧΙ, σε καμία περίπτωση δεν αυξάνεται η αρτηριακή πίεση από την χρήση των προϊόντων.

Αν αρχίζω να νιώθω κάψιμο τι να κάνω;

Αφαιρέστε το προϊόν σε περίπτωση που αισθανθείτε ότι η θερμότητα που παράγεται σας ενοχλεί και νιώθετε κάψιμο. Μπορείτε να το ξανά φορέσετε μετά από κάποιες ώρες. Γενικά μπορείτε να το φοράτε σε όσα τακτά χρονικά διαστήματα θέλετε.

X